Η Ρωσία θα βοηθήσει στην καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει ασφάλεια στο συριακό λιμάνι της Λατάκειας και στα συριακά ύδατα στη διάρκεια της καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας, ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων Βασίλι Τιτούσκιν.

Η Συρία πρόκειται να παραδώσει θανατηφόρες τοξίνες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του αερίου σαρίν, του αερίου VX και άλλες επικίνδυνες ουσίες βάσει διεθνούς συμφωνίας, η οποία επετεύχθη ύστερα από επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού τον Αύγουστο, κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Η Ρωσία έχει τονίσει ότι σκοπεύει να διαθέσει οχήματα για να βοηθήσει στη μεταφορά χημικών όπλων στη Λατάκεια από διάφορες περιοχές της Συρίας και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο να συνοδεύσει τα πλοία που θα μεταφέρουν τα χημικά όπλα.

Τα χημικά όπλα θα καταστραφούν επί ενός ειδικά προσαρμοσμένου αμερικανικού πλοίου γιατί είναι πολύ επικίνδυνα να μεταφερθούν στο έδαφος οποιασδήποτε χώρας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία για το εάν το πλοίο θα είναι αγκυροβολημένο όσο θα διεξάγεται η επιχείρηση καταστροφής των όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το πλοίο στο οποίο θα καταστραφούν χημικά της Συρίας

Στην Ιταλία χημικά όπλα από Συρία