Η Ρωσία προσκαλεί τις ΗΠΑ στους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες του 2019

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας θα προσκαλέσει 86 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, για να συμμετάσχουν στους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες 2019, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της αρμόδιας Διεύθυνσης Ιβάν Μπουβάλτσεφ.

«Θα στείλουμε προσκλήσεις στα υπουργεία Αμύνης των 86 κρατών για να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Για πρώτη φορά θα προσκαλέσουμε τέσσερις χώρες: τη Μοζαμβίκη, την Τυνησία, τη Σρι Λάνκα και τη Μαδαγασκάρη», δήλωσε ο Μπουβάλτσεφ στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Patriot κοντά Μόσχα, το οποίο είχε συγκεντρώσει πάνω από 100 αντιπροσώπους υπουργείων άμυνας από 24 χώρες.

Οι προσκλήσεις θα σταλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μεξικό, στην Κούβα και επίσης σε 11 χώρες της Νότιας Αμερικής, ανέφερε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές, ασιατικές και αφρικανικές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διεθνή Στρατιωτικό Αγώνες το επόμενο έτος, σημείωσε.

Οι Διεθνείς Στρατιωτικοί Αγώνες του 2018 συγκέντρωσαν 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η Αλγερία, το Βιετνάμ, το Μυανμάρ, το Πακιστάν, το Σουδάν και οι Φιλιππίνες συμμετείχαν για πρώτη φορά στους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες.

Η ημερομηνία που θα διεξαχθούν αυτοί οι Αγώνες θα είναι από τις 3 έως τις 17 Αυγούστου

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι Διεθνείς Στρατιωτικοί Αγώνες 2019 προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Ινδία, το Καζακστάν, την Κίνα και τη Μογγολία. Το πρόγραμμα των Αγώνων θα επεκταθεί σε 31 διαγωνισμούς από 28 που διεξάγονταν μέχρι τώρα.

Πηγή: TASS