Η Ρωσία στέλνει 4 συστοιχίες S-300 στη Λευκορωσία

Προετοιμασία για να υποστηρίξει αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην τοποθεσία που έχει εγκατεστημένμους τους S-200 στο Polatsk κάνει η Λευκορωσία, σύμφωνα με εικόνες που δείχνουν οι δορυφόροι. 

Την ώρα που το ΝΑΤΟ να αυξάνει τις ασκήσεις του κοντα στα κράτη της Βαλτικής, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή επιθετικότητα απο τη Ρωσία, τα σχέδια για ένα κοινό αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας μεταξύ της Λευκορωσίας και της Ρωσίας συνεχίζουν να εμφανίζουν σημάδια προόδου.

Οι εικόνες απο την DigitalGlobe το 2015 δείχνουν ενα νέο οχυρό σε σχήμα ”C” και ένα υπερυψωμένο τμήμα που θα χρησιμέυσει ως βάση για το ραντάρ. Η μετατροπή της περιοχής είναι σε εξέλιξη από το 2014, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες όμως δείχνουν οτι υπάρχει κάποιο ίχνος αλήθειας στις θεώρίες που αιωρούνται απο το 2011!

Συνολικά, η δραστηριότητα των δυο τελευταίων ετών δείχνει οτι η Λευκορωσία θα μπορούσε να προσθέσει μέχρι και τέσσερις συστοιχίες.

Ωστόσο δεν γνωρίζουμε εάν η συστοιχία στην περιοχή του Polatsk εχει παραδοθεί απο τη Ρωσία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεί των S-300 που εχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία.

Ανεξάρτητα, η νέα θέση των S-300 στο Polatsk, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Λετονίας, θα συμβάλει στην αύξηση των πεδίων όπου εχουν αναπτυχθεί S-300 βόρεια και βορειοανατολικά του Μινσκ.