Η Ρωσία θέλει να κατασκευάσει τα δικά της Mistral – ΦΩΤΟ

Τέτοιου τύπου πλοία θα επιτρέψουν στη Μόσχα να προβάλλει την ισχύ της σε μεγάλη απόσταση από το ρωσικό έδαφος.

Onalert Newsroom
Η Ρωσία θέλει να κατασκευάσει τα δικά της Mistral – ΦΩΤΟ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δημιουργία ενός νέου εκστρατευτικού αμφίβιου πλοίου ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία παραγωγής πλωτών μέσων United Shipbuilding Corporation (USC). Το σκάφος θα συνδυάζει τις λειτουργίες ενός αμφίβιου επιθετικού σκάφους, αλλά και εκείνες του μεταφορέα ελικοπτέρων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της USC Αλεξέι Ραχμάνοφ στο Sputnik.

«Θα κατασκευάσουμε ένα εκστρατευτικό σκάφος εντός του πλαισίου του παρόντος προγράμματος στρατιωτικών προμηθειών, το οποίο θα συνδυάζει τις λειτουργίες ενός μεταφορέα ελικοπτέρων και ενός αμφίβιου επιθετικού σκάφους. Ταυτόχρονα θα μπορεί να στεγάσει ένα κινητό νοσοκομείο. Θα πρόκειται για ένα συνολικό πλοίο», εξήγησε ο Ραχμάνοφ.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει αμφίβια επιθετικά πλοία που θα μπορούν να μεταφέρουν ελικόπτερα, να δεχτούν προσγειώσεις αεροσκαφών, αλλά και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα.

Με πληροφορίες από Tass, Sputnik

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές