Η ρωσική Rosoboronexport συνομιλεί με 50 χώρες κατά τη διάρκεια του φόρουμ του Στρατού-2018

Εκπρόσωποι από περισσότερες από 50 χώρες θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ του Στρατού-2018, δήλωσε ο CEO της Ρωσικής κρατικής Εταιρείας Εξαγωγών Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μίχεγιεφ, στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Θα διεξάγουμε συνομιλίες με εκπροσώπους από περισσότερες από 50 χώρες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παρεμπιπτόντως, το φόρουμ για το στρατό 2018 θα δει μια πραγματική «ανάδειξη της Αφρικής». Εκτός από τους παραδοσιακούς εταίρους μας από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, περιμένουμε αντιπροσωπείες από 16 χώρες νότια της Σαχάρας να επισκεφθούν το περίπτερο μας και να διεξάγουν διαπραγματεύσεις μαζί μας «, δήλωσε ο Μιχαήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, ο αριθμός των χωρών που συνεργάζονται με την Rosoboronexport αυξάνεται και η οικονομική απόδοση της εταιρείας βελτιώνεται. «Η εταιρεία έχει επανειλημμένα επισημάνει στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού», σημείωσε ο Mikheyev.

Πρόσθεσε ότι ένα φόρουμ που ονομάζεται Εβδομάδα Εθνικής Ασφάλειας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ του Στρατού-2018.

«Η Rosoboronexport σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με την παραγωγή της εταιρείας σε αυτό το νέο και ταχέως εξελισσόμενο τμήμα της αγοράς, το οποίο περιλαμβάνει λύσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ολοκληρωμένα συστήματα προστασίας των συνόρων και των κρίσιμων υποδομών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport. «Τα προϊόντα αυτά αναπτύσσονται σύμφωνα με τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε όπλα υψηλής ακρίβειας, μη επανδρωμένα οχήματα και τεχνολογία stealth», πρόσθεσε.

Η Ρωσία λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για να εμποδίσει τις προσπάθειες παρέμβασης στη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία με τους εταίρους της στο εξωτερικό, είπε.

«Οι περισσότεροι από τους εταίρους μας βλέπουν και κατανοούν τα οφέλη τους από τη συνεργασία με τη Rosoboronexport, η προθυμία τους να προασπίσουν και να προστατεύσουν την κυριαρχία τους αποδεικνύει ότι με την πλήρη υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας και των κρατικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών λαμβάνουμε αποτελεσματικά μέτρα για την εξουδετέρωση των εκτός αγοράς προσπαθειών για τον επηρεασμό των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων – Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με άλλες χώρες στο πλαίσιο διακυβερνητικών συμφωνιών και οποιεσδήποτε κυρώσεις που στρέφονται εναντίον μας και των ξένων πελατών μας είναι παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών », τόνισε.

Το διεθνές στρατιωτικό και τεχνικό φόρουμ Army-2018 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο πάρκο Patriot έξω από τη Μόσχα στις 21-26 Αυγούστου.

Πηγή: Tass