ΑΤΑΦΟΣ: Η σορός του Εριχ Πρίμπκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης

Η σορός του εγκληματία ναζί Εριχ Πρίμπκε βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Πράτικα ντι Μάρε και γίνονται επαφές με τη Γερμανία για ενδεχόμενη μεταφοράς της στη γενέτειρά του.

Η θρησκευτική κηδεία του Εριχ Πρίμπκε χθες κοντά στη Ρώμη διακόπηκε εξαιτίας της παρουσίας νεοναζί.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης Τζουζέπε Πεκοράρο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τη διακοπή της τελετής που κινδύνευε να μετατραπεί σε νεοναζιστική συγκέντρωση, έδωσε την νύκτα εντολή για τη μεταφορά της σορού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η θρησκευτική κηδεία του Εριχ Πρίμπκε χθες κοντά στη Ρώμη διακόπηκε εξαιτίας της παρουσίας νεοναζί

«Ελπίζουμε ότι θα επιλύσουμε το θέμα εντός της ημέρας, Υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία … Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να αποφασίσω ούτε για την αποτέφρωση , ούτε για τον τόπο της ταφής, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το ζήτημα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο Τζουζέπε Πεκοράρο.

Από τον θάνατο του Πρίμπκε την Παρασκευή σε ηλικία 100 ετών, ενός από τους υπευθύνους της σφαγής των Αρδεατικών Σπηλαίων το 1944, κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός της σορού του, αφού ούτε η γενέτειρά του στη Γερμανία, ούτε η Αργεντινή, όπου έζησε επί δεκαετίες, ούτε η Ρώμη, όπου καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, την δέχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τη κραυγή «είμαστε όλοι αντιφασίστες» κηδεύτηκε ο ναζί Πρίμπκε

Ο ναζί πήγε αδιάβαστος