Η στιγμή που το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς αμερικανικό αεροπλανοφόρο – ΒΙΝΤΕΟ

 Όπως αναφέρθηκε σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 26 Δεκεμβρίου 2015 ιρανικό σκάφος προσέγγισε το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN-75), ενώ περνούσε από τα Στενά του Ορμούζ και εκτοξευσε πυραύλους κοντά στο αεροπλανοφόρο.

Σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, 20 λεπτά πριν λάβει χώρα το περιστατικό, οι Ιρανοί ανακοίνωσαν οτι θα προβούν σε άσκηση με πραγματικά πυρά.

Λίγες ημέρες αργότερα εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης Στρατηγός Ραμεζάν Σαρίφ ισχυρίστηκε ότι κανένα από τα πλοία δεν εκτόξευσε πυραύλους κοντά στο αμερικανικό σκάφος.

Αλλά, όπως αναφέρθηκε από την Marinecorpstimes.com, ένα βίντεο του περιστατικού που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 9 Ιανουαρίου 2016 από υπαλλήλους του Ναυτικού των ΗΠΑ στην Military Times αποδεικνύει ότι η δήλωση του Στρατηγού Σαρίφ ήταν λάθος.

Δείτε το βίντεο

Ο Kevin Stephens, εκπρόσωπος του αμερικανικού ναυτικού (Πέμπτου Στόλου), επιβεβαίωσε ότι, ακόμη και αν οι πύραυλοι πέρασαν δίπλα απο το σκάφος, η εκτόξευση πυραύλων «τόσο κοντά απο διερχόμενα πλοία σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη λωρίδα θαλάσσιας κυκλοφορίας είναι ανασφαλείς, αντιεπαγγελματικό και δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. «

Πηγή – The Aviationist
Μετάφραση/Απόδοση – OnAlert