Η Συρία διέψευσε τις πληροφορίες για επίθεση κατά Ασαντ

Η συριακή κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα από πηγές της αντιπολίτευσης , σύμφωνα με τις οποίες η αυτοκινητοπομπή του Μπασάρ αλ Ασαντ δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες καθώς κατευθυνόταν σε τέμενος της Δαμασκού για την προσευχή της γιορτής Άιντ αλ-Φιτρ.

«Η πληροφορία είναι απολύτως ψευδής», δήλωσε ο υπουργός Ενημέρωσης Ομραν αλ-Ζόχμπι στη συριακή τηελόραση διευκρινίζοντας ότι ο σύρος πρόεδρος οδηγούσε μόνος του το αυτοκίνητό του κατευθυνόμενος προς το τέμενος Ανας μπιν Μάλεκ στην περιοχή Μάλκι, όπου βρίσκεται η κατοικία του. «Συμμετείχε στην προσευχή και χαιρέτισε τους ανθρώπους…όλα έγιναν κανονικά».

Νωρίτερα, η συριακή τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα από την εμφάνιση του Μπασάρ αλ-Ασαντ στο τέμενος. Ωστόσο σύμφωνα με το Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα πλάνα που δείχνουν τον Ασαντ να βρίσκεται στο τέμενος μπορει να ηταν μαγνητοσκοπημένα καθώς η επίθεση ειχε γινει μια ώρα νωρίτερα και η τηλεόραση ειχε εμφανίση την ένδειξη «ζωντανής σύνδεσης» μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.