Η Τουρκία επιθυμεί πολιτική λύση στην κρίση στην Υεμένη

Η Τουρκία επιθυμεί να επιλυθεί πολιτικά η κρίση στην Υεμένη, αλλά προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό ο οποίος πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές προκειμένου να ανακόψει την προέλαση των σιιτιών ανταρτών Χούτι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε επιμελητειακά και στον τομέα των Πληροφοριών (τον αραβικό συνασπισμό), ωστόσο εμείς συνηγορούμε υπέρ των πολιτικών λύσεων»
, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Επιπλέον φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας απομάκρυνε σήμερα 55 Τούρκους υπηκόους από το λιμάνι του Άντεν στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη, ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το Άντεν αποτελεί το τελευταίο οχυρό των μαχητών που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εγκατέλειψε την πόλη πριν από οκτώ ημέρες εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης με τους σιίτες παραστρατιωτικούς Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν. Μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον των Χούτι από την περασμένη εβδομάδα.