Howitzer: Αμερικανοί ξεκινάνε εκπαίδευση πυροβόλων στους Ουκρανούς σε «μυστική» τοποθεσία

Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί αναμένεται να ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στη χρήση των πυροβόλων Howitzer μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι η εκπαίδευση αυτή θα πραγματοποιηθεί εκτός Ουκρανίας. Στη συνέχεια, τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στην Ουκρανία για να μεταδώσουν τις πληροφορίες και να εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους στρατιώτες.

Δεν είπαν πού θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά είναι πιθανό ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που βασίζονται στην ανατολική πτέρυγα του NATO, ιδιαίτερα στη Πολωνία και τη Ρουμανία, θα πραγματοποιήσουν τα μαθήματα στους Ουκρανούς στρατιώτες για τη χρήση των πυροβόλων Howitzer.

Το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει χιλιάδες αμερικανικούς στρατιώτες για να ενισχύσει τις ανατολικότερες περιοχές του ΝΑΤΟ από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός διερευνά και άλλες επιλογές για την εκπαίδευση των Ουκρανών σε άλλα συστήματα πέραν των Howitzer, τα οποία περιλαμβάνονται στο τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν προς τη χώρα.

Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει στο παρελθόν ουκρανικές δυνάμεις, στην επικράτεια των ΗΠΑ, στη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Switchblade.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / The Hill