ΗΠΑ βομβαρδίζουν ανελέητα το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αεροπορικές επιδρομές του αμερικανικού συνασπισμού στο Ιράκ και στη Συρία συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια του Ιουλίου ως μέρος της επιχείρησης Operation Inherent Resolve (OIR) που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Οι βομβαρδισμοί έπληξαν τη Βόρεια Συρία στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι την απελευθέρωση της Manjib από αραβικές και κουρδικές δυνάμεις .

Εδώ το Gif απεικονίζει μια αεροπορική επιδρομή κατά της μαχητικής θέσης των τζιχαντιστών κοντά στην περιοχή Manjib.

via GIPHY

Οι αντι-τζιχαντιστικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Manjib μέσα στον Αύγουστο αφού σημειώθηκε μάχη γύρω από την πόλη.
Σύμφωνα με έκθεση του Αυγούστου το οποίο επιβεβαιώνουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βρετανία το ΙΚ απήγαγε κατοίκους που ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Το ΙΚ χρησιμοποίησε τους ανθρώπους αυτούς ως ασπίδες προστασίας όταν η τρομοκρατική ομάδα εγκατέλειψε την περιοχή Manjib με κατεύθυνση το Jarabulus σε μια προσπάθεια να κερδίσουν έδαφος. Μετά την απελευθέρωση της Manjib οι Σύριοι βγήκαν στους δρόμους να γιορτάζουν την αποχώρηση των τζιχαντιστών.

Στην παρακάτω φωτογραφίας ένας άνδρας κόβει τη γενειάδα ενός πολίτη ο οποίος είχε διαφύγει μαζί με άλλους στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων από μια γειτονιά της Manbij, στο Χαλέπι την οποία ήλεγχε το ΙΚ. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τόνισαν ότι το ΙΚ χρησιμοποίησε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δείτε εδώ BINTEO με ολόκληρη την αεροπορική επιδρομή. 


 

Πηγή : businessinsider