ΗΠΑ: Φέρονται να ενισχύουν στρατιωτικά τις βάσεις τους στη Συρία

Σύμφωνα με το CNN, η ενίσχυση των βάσεων και οι ασκήσεις που θα γίνουν, αποτελούν την αμερικανική απάντηση στις φερόμενες προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι σχεδιάζει πλήγματα ακριβείας εναντίον μαχητών που βρίσκονται κοντά στη βάση αλ-Τανφ.

Δέκα φορτηγά γεμάτα με πολεμοφόδια και στρατιωτικό υλικό φέρονται να έστειλαν οι ΗΠΑ στην αμερικανική βάση αλ Σούσα στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο η Ουάσινγκτον είχε στείλει άλλα 100 φορτηγά με στρατιωτικό υλικό από το Ιράκ σε μη ταυτοποιημένες τοποθεσίες στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η κίνηση γίνεται για να ενδυναμωθεί η μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Task & Purpose οι ΗΠΑ είχαν στείλει και 100 στρατιώτες για να ενισχύσουν τη στρατιωτική βάση στο αλ Τανφ. Οι συγκεκριμένη δύναμη θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με ενεργά πυρά οι οποίες θα διεξαχθούν για να φανεί η «ικανότητα ταχείας παράταξης, πλήγματος εναντίον στόχων και ταχείας απομάκρυνσης», σύμφωνα με την αμερικανική κεντρική διοίκηση.

Όπως ανέφερε το CNN επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, οι ασκήσεις αποτελούν την αμερικανική απάντηση στις φερόμενες προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι σχεδιάζει πλήγματα ακριβείας εναντίον μαχητών που βρίσκονται κοντά στη βάση αλ-Τανφ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέσο, η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει «την αναγκαία και αναλογική ισχύ» για να προστατεύσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της.

Πηγή: Sputnik