ΗΠΑ: Ο Καναδάς βάζει νέους δασμούς σε αμερικανικά αγαθά

Σκληρή απάντηση του Καναδά στους εμπορικούς δασμούς που επέβαλλαν οι ΗΠΑ.

Onalert Newsroom
ΗΠΑ: Ο Καναδάς βάζει νέους δασμούς σε αμερικανικά αγαθά

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την επιβολή νέων δασμών ύψους 10% και 25% σε αμερικανικά αγαθά, απαντώντας έτσι στην αντίστοιχη κίνηση των ΗΠΑ. Βοήθεια ύψους 2 δισ. δολαρίων υπόσχεται η κυβέρνηση.

Την επιβολή νέων δασμών 10% και 25% σε εισαγόμενα αγαθά από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ.

Με τον τρόπο αυτό, η καναδική κυβέρνηση απαντά στους δασμούς που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ. Μεταξύ των 250 προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί είναι η κέτσαπ, μηχανές του γκαζόν και κάρτες χαρτοπαιξίας.

Ο Καναδάς «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να απαντήσει στα μέτρα των δασμών, δήλωσε η Κρίστια Φρίλαντ. «Δε θα κλιμακώσουμε ούτε και θα υποχωρήσουμε», πρόσθεσε η υπουργός και κάλεσε την Ουάσιγκτον να ξανασκεφτεί την επίθεση στην οικονομία της χώρας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η απόφαση επιβολής δασμών ύψους 12,63 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα είναι η σκληρότερη εμπορική ενέργεια της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δώσει βοήθεια ύψους 2 δισ. δολαρίων Καναδά για τη στήριξη εργατών σε βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου που θα πληγούν από τα μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέι Ντι Βανς: «Τα ρίχνει» στον πόλεμο στο Ιράν για την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο, θεωρώντας το ως «ένα από τα ισχυρά μηνύματα που έστειλαν οι Αμερικανοί» στις ενδιάμεσες εκλογές