ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες κατασκευάζουν στρατώνες με εκτυπωτές 3D – ΦΩΤΟ

 Παγκόσμια πρωτιά για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες με την κατασκευή στρατώνων από σκυρόδεμα στον χώρο του στρατοπέδου μέσα σε μόλις 40 ώρες με την χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Η αρμόδια υπηρεσία των Αμερικανών Πεζοναυτών δημιούργησε το κτίριο μεγέθους 46 τετραγωνικών μέτρων σε 40 ώρες στο Κέντρο Μηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Αμερικανικού Στρατού στο Champaign, Illinois.

«Αυτή είναι η πρώτη στον κόσμο επιτόπου συνεχόμενη εκτύπωση σκυροδέματος», δήλωσε ο λοχαγός Matthew Friedell, υπεύθυνος του έργου. «Οι άνθρωποι έχουν εκτυπώσει κτίρια και μεγάλες κατασκευές, αλλά δεν το έχουν κάνει επιτόπου και συνεχόμενα.»

Οι στρατώνες έχουν μια ελαφρώς κυματιστή πρόσοψη με ορατές ραβδώσεις, όπου ο εκτυπωτής έχει προσθέσει τα στρώματα σκυροδέματος το ένα πάνω στο άλλο.

Η ομάδα εργασίας των Πεζοναυτών, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, επέβλεπε τον εκτυπωτή και τον ξαναγέμιζε με σκυρόδεμα κατά τη διάρκεια των 40 ωρών που χρειάστηκαν για την κατασκευή του στρατώνα.

Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να μειωθεί σε μία ημέρα με τη βοήθεια ενός ρομπότ για να γίνεται ταχύτερα η ανάμιξη και η άντληση του σκυροδέματος. Συνήθως, για να κατασκευαστεί ένας στρατώνας απαιτείται χειρωνακτική εργασία από δέκα πεζοναύτες για πέντε ημέρες.

Εφόσον αυτή η τεχνολογία τελειοποιηθεί θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους Αμερικανούς Πεζοναύτες κατά την διάρκεια των επικίνδυνων αποστολών τους.

«Έχοντας έναν τέτοιο εκτυπωτή που μπορεί να κάνει κτίρια κατά παραγγελία είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους πεζοναύτες που επιχειρούν πίσω από τις εχθρικές γραμμές» δήλωσε Λοχαγός Friedell.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει τις κοινότητες, όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας ή αντιμετώπισης καταστροφών.

Πηγή Dezeen