ΗΠΑ: Την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση θα περάσει η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Νίλσεν

Ποιο είναι το παρασκήνιο πίσω από αυτή την απόφαση.

ΗΠΑ: Την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση θα περάσει η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Νίλσεν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, η Κίρστεν Νίλσεν, αποχωρεί από τον θώκο, ανήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter την Κυριακή, καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

Την πληροφορία ότι η Νίλσεν επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή της μετέδωσε λίγη ώρα πριν επισημοποιήσει την εξέλιξη το CBS News, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σαφές εάν η αποχώρησή της θα γινόταν οικειοθελώς.

Σε άλλο tweet, ο Τραμπ διευκρίνισε ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection,CBP), θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας.

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ:

Από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους. Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  / Φωτογραφία αρχείου Reuter

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.