ΗΠΑ: Το πρώτο καραβάνι με δύο χιλιάδες μετανάστες έφτασε στα σύνορα με το Μεξικό

Τα «καραβάνια» μεταναστών που προέρχονται κυρίως από χώρες της Κεντρικής Αμερικής κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς τις ΗΠΑ, έφτασε σήμερα στην μεξικανική πόλη Τιχουάνα που συνορεύει με τις ΗΠΑ.

Περίπου 2.000 μετανάστες που είναι μέρος ενός μεγαλύτερου «καραβανιού» 7000 ανθρώπων, έχουν φτάσει στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

Δεδομένου ότι η πόλη έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μόνο 700 άτομα, οι αρχές άνοιξαν ένα στάδιο και ένα αθλητικό συγκρότημα για τους μετανάστες, οι οποίοι αναμένεται να περιμένουν στα σύνορα για αρκετές ημέρες, καθώς οι υπάλληλοι των συνόρων των ΗΠΑ μπορούν να χειριστούν περίπου 100 αιτήσεις για μετανάστες καθημερινά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μεταξύ των μεταναστών ήταν περίπου 2.300 παιδιά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την άφιξη του καραβανιού ως «εισβολή» και είπε πως θα τους συναντήσει ο αμερικανικός στρατός.

«Πολλά μέλη συμμοριών και μερικοί πολύ κακοί άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κατευθύνονται προς τα νότια σύνορά μας. Πηγαίνετε πίσω. Δεν θα γίνετε δεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες αν δεν περάσετε από τη νομική διαδικασία. Αυτή είναι μια εισβολή της χώρας μας και ο Στρατός μας σας περιμένει! » είχε δηλώσει ο Τραμπ.

Το καραβάνι αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους που κατάγονται από τις Ονδούρες, που διαφεύγουν από τη βία και τη φτώχεια στην πατρίδα τους.

Τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει πολλές διόδους και λιμάνια εισόδου εν όψει των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: Anadolu