HUAWEI: Απαντάει στη Google με το δικό της λειτουργικό σύστημα

Τι αναφέρει ο CEO του κινεζικού κολοσσού.

Huawei

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο CEO της Huawei, Richard Yu, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα το οποίο θα υποστηρίζει τις εφαρμογές Android, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες των απαγορεύσεων που δέχεται από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναφορές από τις κινεζικές σελίδες Caijing και Phoenix Network Technology , ο Yu, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας καταναλωτών της Huawei, δήλωσε σε μια ομάδα WeChat ότι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας μπορεί να είναι έτοιμο το φθινόπωρο ή το αργότερο την επόμενη άνοιξη.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι το λειτουργικό σύστημα θα είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές Android και μπορεί να βελτιώσει ακόμη και την απόδοσή τους.

Ο Yu τόνισε ότι ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας εργάστηκε σε ένα τέτοιο λειτουργικό σύστημα από το 2012.

Πηγή: RT

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ