Η Αργεντινή που αντιστέκεται στο κυνήγι των κερδοσκόπων – Παράδειγμα προς αποφυγή ή μίμηση;

Οι κερδοσκόποι κυβερνούν τον κόσμο,λένε πολλοί επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα που προκαλεί τις κρίσεις. Και οι κερδοσκόποι όπως και οι κανονικοί τοκογλύφοι ,κάνουν τα πάντα για να πάρουν τα λεφτά τους. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα κερδίζουν αλλά ποτέ δεν παρατούν την προσπάθεια. Ενδεικτικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα η Αργεντινή. Όχι για το κυνήγι που δέχεται και που ενδεχομένως να μας το παρουσιάσουν ως “φόβητρο” αλλά για την άρνησή της να πληρώσει τους κερδοσκόπους που έτσι κι αλλιώς πολλά έβγαλαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την DW κερδοσκοπικά κεφάλαια μετά από την αποτυχία τους να έχουν το δικαστικό αποτέλεσμα που ήθελαν στα αμερικανικά δικαστήρια ψάχνουν να βρουν τα περιουσιακά στοιχεία ανθρώπων που έχουν σχέση με την κυβέρνηση της Αργεντινής!!! Τι προσπαθούν να κάνουν οι αδίστακτοι; Να αποδείξουν ότι αυτα είναι προϊόντα διαφθοράς ωστε να αναγκάσουν τους αμερικανούς να τα δεσμεύσουν κι έτσι μετά αυτοί να τα πουλήσουν!

Οι κερδοσκόποι έχουν “στοχοποιήσει” ανθρώπους που έχουν σχέση με την πρόεδρο της Αργεντινής, οι οποίοι υποτίθεται μέσω εταιρειών έχουν διακινήσει παράνομα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Την όλη ιστορία την δακινούν και την προκαλούν δύο κερδοσκοπικοί οργανισμοί οι οποίοι δεν συμφώνησαν με το κούρεμα κατά 70% των αργεντίνικων ομολόγων το 2001. Σε αντίθεση με το 93% των ομολογιούχων! Από τότε προσπαθούν να τσακίσουν την Αργεντινή . Το μόνο που κατόρθωσαν από την απληστία τους ήταν να καταστρέψουν και το 93% των ομολογιούχων! Κι αυτό γιατί πριν λόγους μήνες αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι όσο τα δύο κερδοσκοπικά κεφάλαεια δεν παίρνουν το 1,3 δις δολάρια που διεκδικούν πρέπει να παγώσουν και οι πληρωμές στους υπόλοιπους ομολογιούχους για τους οποίους η Αργεντινή είναι πρόθυμη να πληρώσει!!!

Το ελπιδοφόρο μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι ότι η Αργεντινή δεν κάνει πίσω. Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές μας την παρουσιάζουν ως παράδειγμα προς αποφυγή θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι όπου υπάρχουν πολιτικοί με στοιχειώδη πολιτική σκέψη και αποφασιστικότητα οι κερδοσκόποι τα βρίσκουν σκούρα. Αυτό είναι το μόνο “φάρμακο” εναντίον τους.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ελλάδα είπε όχι στο «αργεντίνικο» δώρο από τον ΟΗΕ για το χρέος

Αργεντινή – Ελλάδα: Οι ομοιότητες από την αρχή της κρίσης μέχρι το τελευταίο τανγκό!