Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκαλεί «κενά αέρος» στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

«Είναι η ώρα»,λέει ο αρχηγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας,  Ντέιβ Γκόλντφιν, «η αμερικανική κοινωνία να κάνει γενναία βήματα προς τη φυλετική ισότητα, και το παράδειγμα αυτό, πρέπει, και θα ακολουθήσει, και η αμερικανική πολεμική αεροπορία».

Ως απάντηση στη δολοφονία του George Floyd νωρίτερα τον περασμένο Μάιο, ομάδα για την προάσπιση της φυλετικής ισότητας της υπηρεσίας, πήρε την πρωτοβουλία να ανιχνεύσει εάν και κατά πόσο υπάρχουν φυλετικές ανισότητες στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, η συγκεκριμένη υπηρεσία, διενήργησε ανώνυμη έρευνα μέσο αλληλογραφίας, για να καταλήξει και να δημοσιεύσει με ειλικρίνεια τα αποτελέσματα.

Σε συνδυασμό με την παραπάνω ενέργεια, η επιθεωρησιακή αρχή για την ερεύνα φυλετικών ανισοτήτων της USAF, θα εξετάσει πως το στρατιωτικό δίκαιο και η στρατιωτική πειθαρχική διαδικασία αδικεί τους αφροαμερικανούς πιλότους. Επιπλέον, θα εστιάσει στο κατά πόσο τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι εισαγωγές στο στράτευμα είναι σύμφωνα με τα ιδανικά της φυλετικής ισότητας.

Τέλος, η επιθεωρησιακή αρχή της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, θα επισκεφτεί το λιγότερο 20 αεροπορικές βάσεις για να συνομιλήσει με το στρατιωτικό προσωπικό και να καταγράψει τις εμπειρίες τους σχετικά με το ρατσισμό στο στράτευμα.

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται να δημοσιευθούν στα τέλη Ιουλίου, και στη συνέχεια, η δεύτερη φάση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα οι δύο φάσεις των ερευνών, να δημοσιευθούν μαζί στα τέλη Αυγούστου.

Σκοπός αυτών των πρωτοβουλιών είναι τα αποτελέσματα να χρησιμεύσουν στην εξυγίανση του στρατεύματος από προβλήματα ρατσισμού, δημιουργώντας μία νέα κατάσταση που θα αποπνέει τα ιδανικά της έννοιας που οι Αμερικανοί αποκαλούν κουλτούρα της ένταξης (culture of inclusiveness ).

Η κουλτούρα της ένταξης είναι μια έννοια που προάγει τον σεβασμό, την ισότητα, και της αναγνώρισης των διαφορών αυτών σε ένα κλίμα αρμονίας και κατανόησης. Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές σε πολιτιστικό ή φυλετικό επίπεδο δε θα πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στην επαγγελματική καθημερινότητα των εργαζομένων.

Πηγή: Air Force Times