Η Ευρώπη του αύριο σε μια φωτό του Ουκρανού πρωθυπουργού να χαιρετά ναζιστικά

Τα γεγονότα στην Ουκρανία άρχισαν να παρουσιάζονται ως μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των “φιλοευρωπαϊστών” Ουκρανών και των “φιλορώσων”. Κάπως έτσι ήταν μόνο που φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι και πρώτα απ΄ όλα οι Γερμανοί δεν ήθελαν να δουν ή ακόμη χειρότερα αγνόησαν συνειδητά τους νεοναζί που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα γεγονότα. Και τελικά νομιμοποίησαν τη βία τους. Για όποιον έχει αμφιβολία η φωτογραφία του του μεταβατικού πρωθυπουργού, Αρσένι Γιάτσιενιουκ, να χαιρετά ναζιστικά πρέπει τουλάχιστον να προβληματίσει για την “ουκρανική επανάσταση”.

Εκτός αν κι αυτός πει ότι ο χαιρετισμός του παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα και στο …θείο! Οι νεοναζί ως γνωστόν δεν τολμούν να πουν και την αλήθεια. Τουλαχιστον μέχρι να αναλαβουν την εξουσία.

Αν αυτή είναι η Ευρώπη του αύριο τότε να την χαίρονται οι “αρχιτέκτονές” της. Οι οποίοι στις ευρωεκλογές του Μαίου είναι βέβαιο ότι θα εκφράσουν …τον προβληματισμό τους για την άνοδο της πιο βίαιης μορφής ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τις αγριότητες που γίνονται αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία. Ο εικονιζόμενος παρουσιάστηκε ως «ελεύθερος σκοπευτής του Γιανουκόβιτς». Τελικά αποδειχτηκε ότι ηταν απλά στέλεχος του ΚΚ Ουκρανίας.