Η Ευρώπη ετοιμάζεται να “θωρακίσει” τα στενά του Ορμούζ – Παρούσα θα είναι η Ελλάδα

Μια υπό την Ευρώπη ναυτική αποστολή στα στενά του Ορμούζ κέρδισε την πολιτική υποστήριξη περισσότερων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Ιράν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια υπό την Ευρώπη ναυτική αποστολή στα στενά του Ορμούζ -μια ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό για τις παγκόσμιες μεταφορές η οποία υφίσταται τις συνέπειες των στρατιωτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή- κέρδισε την πολιτική υποστήριξη περισσότερων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η αποστολή έχει τώρα την πολιτική υποστήριξη της Γερμανίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας, πέραν της ίδιας της Γαλλίας.

Προηγουμένως υποστήριξη για την υπό την ηγεσία της Ευρώπης αποστολή είχαν εκφράσει η Ολλανδία, η Δανία, η Ελλάδα και η Γαλλία.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ