Η Κίνα «βρυχάται»: Μετακινήσεις στρατευμάτων, «ασκήσεις» και προληπτικά μέτρα στις ακτές απέναντι από την Ταϊβάν [vid]

Η Κίνα εδώ και μέρες κάνει σαφείς τις προθέσεις της απέναντι στο ενδεχόμενο επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν: θα αποτελεί πρώτης τάξεως πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη.

Φαίνεται όμως πως το Πεκίνο δεν μένει μόνο στα λόγια. Εκτός από την «συμπτωματική» ανακοίνωση της Δευτέρας για την επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου, έχει προχωρήσει – με την δικαιολογία της «διεξαγωγής ασκήσεων» – στην μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων, ακριβώς απέναντι από την Ταϊβάν, στην επαρχία Fujian.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Κίνα θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή από σήμερα 2α Αυγούστου ως τις 6 του μηνός.

Ήδη έχει καταγραφεί η μετακίνηση εξοπλισμού προς τις ακτές, ενώ – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – από σήμερα έχει διακοπεί η παροχή πετρελαίου και των προϊόντων του στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα παράλια της Fujian υπήρχαν λουόμενοι, οι οποίοι έκπληκτοι είδαν να ξεπροβάλουν μπροστά τους και να διασχίσουν την αμμουδιά άρματα μάχης!