Φρίκη προκαλούν οι εικόνες από την κτηνωδία της Χαμάς, όταν εισέβαλε στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και απαγάγωντας πάνω από 200.
Σε νέο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, φαίνονται μαχητές της Χαμάς να σκοτώνουν εν ψυχρώ έναν πατέρα μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του.
Ο Νετανιάχου παρουσίασε το βίντεο, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βαρβαρότητα της Χαμάς εκείνη την ημέρα, καθώς το Ισραήλ δέχεται σφοδρή κριτική για τον πόλεμο στην Γάζα. Διευκρίνισε ότι το βίντεο δεν θα κοινοποιηθεί στο εσωτερικό του Ισραήλ.
Η τραγωδία της οικογένειας Τάσα
Το βίντεο είναι υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από το σπίτι της οικογένειας Τάσα στο Netiv Ha’asara και δείχνει τον 46χρονο πατέρα Γκιλ να βγάζει βιαστικά τους δύο γιους του, Κορέν, τότε 12 ετών, και Σέι, τότε 8 ετών, από το σπίτι και να τους μεταφέρει σε ένα καταφύγιο, καθώς ένοπλοι της Χαμάς τους καταδιώκουν.
Ένας από τους Παλαιστίνιους μαχητές πετάει μια χειροβομβίδα στο καταφύγιο και ο Γκιλ φαίνεται να είναι ξαπλωμένος στο έδαφος. Όπως περιέγραψε αργότερα ο γιος του Κόρεν, ο πατέρας του πήδηξε πάνω στην χειροβομβίδα για να προστατεύεσει τους γιους του για να τους προστατεύσει, και έτσι σκοτώθηκε.
Ο Κορέν και ο Σάι – ακόμα με τα εσώρουχά τους όταν ξεκίνησε η επίθεση στις 6:29 το πρωί – φαίνονται στη συνέχεια να βγαίνουν από το καταφύγιο, προσπερνώντας το άψυχο σώμα του πατέρα τους, καθώς επιστρέφουν στο σπίτι.
Και οι δύο ήταν ματωμένοι από τα θραύσματα της χειροβομβίδας και ο Σέι τελικά έχασε την όρασή του από το ένα του μάτι.
Οι δυο τους φαίνονται στο σαλόνι να ζητιανεύουν βοήθεια, ενώ σφαδάζουν από τον πόνο. Ατάραχος, ένας τρομοκράτης μπαίνει μέσα και παίρνει ένα ποτό από το ψυγείο.
«Αυτή η ταινία θα πρέπει να ραγίσει κάθε αξιοπρεπή καρδιά που χτυπά ακόμα. Θα πρέπει να φιμώσει κάθε ψέμα που κυκλοφορεί ακόμα. Στους ηγέτες που δυσφημούν το Ισραήλ, λέω: ‘Δείτε αυτό το βίντεο’. Στους τρομοκράτες της Χαμάς που ορκίζονται να επαναλάβουν τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά, λέω: ‘Δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε’. Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς. Θα φέρουμε τους ομήρους μας πίσω στο σπίτι επειδή θυμόμαστε την 7η Οκτωβρίου. Και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς», λέει ο Νετανιάχου στο βίντεο που δημοσιεύθηκε.
Πηγή: Times of Israel
