Η κυρία του TOP GUN στο Πεντάγωνο

Στο υψηλότερο πόστο του Πενταγώνου που έχει ποτέ καταλάβει γυναίκα, αυτό της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, «προσγειώθηκε» η Κριστίν Φοξ, η αναλύτρια – μαθηματικός πάνω στην οποία βασίστηκε ο χαρακτήρας που υποδύθηκε στη διάσημη ταινία δράσης του 1986 «Top Gun» η Κέλι ΜακΓκίλις με συμπρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Όπως γράφει το Έθνος “η 30χρονη τότε Κριστίν Φοξ εργαζόταν στην Αεροπορική Βάση του Ναυτικού Μιραμάρ στο Σαν Ντιέγκο, από την οποία σύμφωνα με τους αναλυτές βγήκαν οι καλύτεροι πιλότοι που είχε ποτέ το Αμερικανικό Ναυτικό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εργαζόταν για το Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων, όπου σχεδίαζε πλάνα άμυνας για ομάδες ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγα χρόνια αργότερα θα αναλάβει επικεφαλής του Κέντρου. Τα σχέδιά της και οι αναλύσεις της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επέμβαση στο Κόσοβο και στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Η πρώτη της δουλειά στο Πεντάγωνο ήρθε το 2009, όταν ανέλαβε βοηθός του υπουργού Άμυνας. Τη θέση αυτή κράτησε για τέσσερα χρόνια και παραιτήθηκε το περσινό καλοκαίρι. Όμως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε διαφορετική γνώμη.

Χθες που ο αναπληρωτής υπουργός Ας Κάρτερ συνταξιοδοτήθηκε, ανακοίνωσε ότι το πόστο καταλαμβάνει η Κριστίν.
Αν και ακόμη η θέση της δεν είναι μόνιμη και η τοποθέτησή της τελεί υπό την έγκριση της Γερουσίας, η Φοξ για τους επόμενους μήνες θα είναι το Νούμερο 2 του Πενταγώνου. Σημειώνεται ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα πρέπει να έχουν επιτύχει μία συμφωνία για τον προϋπολογισμό, που προβλέπει την αύξηση των δαπανών για την Αμυνα μέχρι το 2015 κατά 30 δισεκατομμύρια. Ο Χέιγκελ πιστεύει ότι η πείρα της Κριστίν θα αποδειχθεί πολύτιμη.

Πώς πήρε τον… ρόλο

Η ιστορία πίσω από τον χαρακτήρα της Τσάρλι Μπλάκγουντ (Κέλι ΜακΓκίλις), που ερωτεύεται ο πιλότος του Ναυτικού Μάβερικ (Τομ Κρουζ), ξεκινάει με τους παραγωγούς του μπλοκμπάστερ να σκέφτονται διάφορα σενάρια, όπως ο πιλότος να ερωτεύεται μία γυμνάστρια ή μία θαυμάστριά του. Τελικά, όμως, όταν έπεσαν πάνω στην Κριστίν Φοξ αποφάσισαν ότι… η δασκάλα των πιλότων ήταν η καλύτερη επιλογή.
ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ