Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Onalert Newsroom
Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο REUTERS/Elizabeth Frantz

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μελάνια Τραμπ ζήτησε σήμερα (5.11.2026) μια «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, στην οποία παρευρέθηκαν Ρώσοι και Ουκρανοί αντιπρόσωποι.

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία υποδέχθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο αντιπροσωπείες από τις δύο εμπόλεμες χώρες, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν υπό αμερικανική μεσολάβηση στο Αμπού Ντάμπι για να επιχειρηθεί να βρεθεί μια διέξοδος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Επιλέξαμε την ανθρωπιά αντί για τον πόλεμο», είπε η Πρώτη Κυρία. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε το θάρρος που δείξαμε στο Ολέσκι για να βρούμε κοινό έδαφος μέσα από την κοινή μας ανησυχία για τα δεινά των αθώων ανθρώπων. Μαζί, μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι πιο διαρκές από μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός υπό την επίβλεψη της Πρώτης Κυρίας στην ουκρανική πόλη Ολέτσκι, η οποία κατέχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Η εκεχειρία επέτρεψε την εκκένωση της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης, για την πραγματοποίηση της οποίας εργάσθηκε καθώς οι κάτοικοί της αντιμετώπιζαν μεγάλες ελλείψεις.

Ο Ρώσος διαπραγματευτής Κίριλ Ντμίτριεφ, παρόν στη συνάντηση, δήλωσε ότι η πρόσφατη εκεχειρία στο Ολέσκι, έδειξε τι μπορεί να επιτευχθεί όταν συνδυάζονται η συμπόνια, η αποφασιστικότητα και η συνεργασία. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε επίσης τις ειρηνοποιές προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου.

Η Μελάνια Τραμπ παραλαμβάνει ουκρανικό παράσημο από τον Ντμίτρο Λούμπινετς στον Λευκό Οίκο
Η Μελάνια Τραμπ παραλαμβάνει ουκρανικό παράσημο από τον Ντμίτρο Λούμπινετς στον Λευκό Οίκο / REUTERS/Elizabeth Frantz

Από την πλευρά του ο υψηλόβαθμος Ουκρανός βουλευτής Νταβίντ Αραχαμία προέτρεψε την Μελάνια Τραμπ να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση και τον τερματισμό του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου