Η Μόσχα υπόσχεται αντίμετρα κατά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία, μετά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του RT France

Χθες, Παρασκευή, τα συνδικάτα του RT France είχαν καταγγείλει το πάγωμα των λογαριασμών του καναλιού στη Γαλλία.

Μόσχα - RT France

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μόσχα υποσχέθηκε σήμερα να προχωρήσει σε αντίμετρα κατά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία, μετά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του RT France, του γαλλικού παραρτήματος του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, οι εκπομπές του οποίου έχουν ανασταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το πάγωμα των λογαριασμών του RT France θα επιφέρει αντίμετρα εναντίον των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία (…) αν οι γαλλικές αρχές δεν πάψουν να τρομοκρατούν τους Ρώσους δημοσιογράφους», προειδοποίησε πηγή στους κόλπους της ρωσικής διπλωματίας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti και TASS.

Χθες, Παρασκευή, τα συνδικάτα του γαλλικού παραρτήματος του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT είχαν καταγγείλει το πάγωμα των λογαριασμών του καναλιού στη Γαλλία.

«Με την κύρωση αυτή, σχεδόν 100 μισθωτοί και περίπου 50 δημοσιογράφοι θα βρεθούν πιθανόν στην ανεργία», υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις των συνδικάτων FO (Force ouvrière) και SNJ (Syndicat des journalistes) στο RT France, σύμφωνα με τις οποίες οι λογαριασμοί «πάγωσαν με απόφαση του (γαλλικού) κράτους».

«Λάβαμε ειδοποίηση από την τράπεζά μας στις 18 Ιανουαρίου που μας πληροφορούσε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας έχουν παγώσει έπειτα από αίτημα της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών», διευκρίνισε σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνδικαλιστής του SNJ στο RT France».

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού πάγωσαν σε εφαρμογή των πιο πρόσφατων ευρωπαϊκών κυρώσεων και όχι με άμεση πρωτοβουλία του γαλλικού κράτους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση