Η πρώτη απάντηση της Wagner στον Πούτιν: Έκανε τη λάθος επιλογή – Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο

Μέσω Telegram από τον λογαριασμό της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν ήρθε η πρώτη αντίδραση στο διάγγελμα Πούτιν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο λογαριασμός της Wagner «Ο Πούτιν έκανε τη λάθος επιλογή. Όλα τα χειρότερα έρχονται γι αυτόν. Σύντομα θα έχουμε έναν νέο πρόεδρο».

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που το διαδίκτυο κατακλύζουν -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες για μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον Πούτιν και τον Σοϊγκού από την μία και στον Πριγκόζιν από την άλλη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν στο διάγγελμά του κι ενώ είναι σε εξέλιξη η «προέλαση» της Wagner, ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την απόπειρα εξέγερσης θα αντιμετωπίσουν αναπόφευκτη τιμωρία, ενώ έπειτα πρόσθεσε πως οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν εντολή να εξουδετερώσουν αυτούς που οργάνωσαν την εξέγερση. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως η κατάσταση στο Ροστόφ – που τελεί σχεδόν ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο της Wagner – παραμένει δύσκολη και οι  αρχές δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί μια διαίρεση στη Ρωσία.

Ακόμα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Πούτιν τόνισε ότι μεγάλες φιλοδοξίες [ορισμένων] προκάλεσαν προδοσία κατά της Ρωσίας και δήλωσε ότι ο ρωσικός λαός ενωμένος θα ξεπεράσει τις όποιες δοκιμασίες και θα γίνει ακόμα πιο δυνατός.