Η πρώτη χειροπιαστή συνέπεια της συνάντησης Τραμπ – Ερντογάν: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Το «δεξί χέρι» του Ντόναλντ Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, μπλόκαρε μια πρόταση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Γερουσία.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο Γκρέιαμ αντιτάχθηκε στην έγκριση της πρότασης, λέγοντας πως οι γερουσιαστές δεν θα έπρεπε «να επικαλύψουν την Ιστορία ή να προσπαθήσουν να την ξαναγράψουν».

Την πρόταση είχε φέρει στη Γερουσία ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ λέγοντας πως «η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να αντικατοπτρίζει την ειλικρινή καταγραφή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εθνοκαθάρσεων και της γενοκτονίας. Δεν μπορούμε να στρέψουμε την πλάτη μας στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο Γερουσιαστής Γκρέιαμ ήταν ένας από τους ελάχιστους που είχε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια πρόταση για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία, 405 υπέρ και 11 κατά, προκαλώντας ενθουσιασμό στην Αρμενία, αλλά και την οργή του Τουρκιού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: Foxnews.com