Η Ρωσία αρνείται να συνθηκολογήσει στη Συρία: Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα στηρίξουν τους τρομοκράτες

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κλείνει την πόρτα στις τουρκικές προτάσεις για εκεχειρία στην Ιντλίμπ, ισχυριζόμενος πως μία τέτοια κίνηση θα ήταν υπέρ «των τρομοκρατών και των ενεργειών τους».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αντέδρασε έντονα σε ερώτηση σχετικά με την εκεχειρία στην Ιντλίμπ. «Είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε σε μία πρόταση κατάπαυσης του πυρός με τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, «οι ενέργειες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τη Ρωσία, αντίθετα, ενισχύουν τους τρομοκράτες, κάτι που εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ».

Μιλώντας στην 43η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να σταματήσουν τους εξτρεμιστές» και συνέχισε με «καρφιά» προς την Τουρκία, «σήμερα, εν γνώσει ή εν αγνοία τους, υπάρχουν κράτη που επιθυμούν να δικαιολογήσουν τη βιαιότητα των ριζοσπαστικών και τρομοκρατικών ομάδων της περιοχής. Στην Ιντλίμπ, αλλά και οπουδήποτε αλλού, εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε με τρομοκράτες».

Με πληροφορίες από: Ajans Caldiran