«Η Ρωσία διατηρεί πυρηνικά όπλα στην Κριμαία» υποστηρίζει η ουκρανική υπηρεσία Πληροφοριών

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία, η Ρωσία διατηρεί επίγεια, αεροπορικά και θαλάσσια μέσα που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

«Η Ρωσία διατηρεί πυρηνικά όπλα στην Κριμαία» υποστηρίζει η ουκρανική υπηρεσία Πληροφοριών

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, στην κατεχόμενη Κριμαία, η Ρωσία διατηρεί επίγεια, αεροπορικά και θαλάσσια μέσα που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

«Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας έχει παρατηρήσει ότι αερομεταφορείς πυρηνικών όπλων με βάση το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα αναπτύσσονται τώρα στο έδαφος της προσωρινά κατεχόμενης Κριμαίας», δήλωσε ο Αντρέι Τσερνιάκ, ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης πληροφοριών.

«Μιλάμε για πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη και επίγεια συστήματα που μπορούν να χτυπήσουν με πυρηνικά όπλα από την Κριμαία. Η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάζει μια τέτοια επιλογή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας παρακολουθεί εκτενώς την κίνηση των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, ιδίως σε τακτικό επίπεδο, και γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκονται.

Ο Τσερνιάκ πρόσθεσε ότι «οι εισβολείς πραγματοποίησαν ορισμένες εργασίες στις εγκαταστάσεις Feodosia-13 στο χωριό Krasnokamenka της Κριμαίας προκειμένου να τις προετοιμάσουν για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό εάν αυτά τα έργα έχουν ολοκληρωθεί».

Μιλώντας για τους κινδύνους ενός πυρηνικού χτυπήματος από τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών πληροφοριών σημείωσε ότι «η Ρωσία είναι ικανή για τα πάντα» και «η Ουκρανία λαμβάνει υπόψη της και είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια».

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ