Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε USV της Ουκρανίας πριν φτάσει στην Κριμαία

Η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων με USV.

USV

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό κατέστρεψε σήμερα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος (Unmanned Surface Vehicle – USV) το οποίο κατευθυνόταν στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

«Περί τις 08:00 ώρα Μόσχας (σ.σ. 07:00 ώρα Ελλάδας), μη επανδρωμένο σκάφος του ουκρανικού ναυτικού (USV) εντοπίστηκε σε δυτικό τομέα της Μαύρης Θάλασσας κινούμενο προς τη χερσόνησο της Κριμαίας», σύμφωνα με το υπουργείο, που πρόσθεσε ότι «ο στόχος καταστράφηκε».

Η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων, που πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση