Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία με πυραύλους Kalibr στη Συρία και προειδοποιεί

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γνωστοποίησε ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr στη Μεσόγειο, προς τις ακτές της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ανάπτυξη των πολεμικών ανακοινώθηκε καθώς η ένταση ανάμεσα στη Συρία και τη σύμμαχό της Ρωσία και την Τουρκία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Εντωμεταξύ ανώτερος Ρώσος πολιτικός προειδοποίησε σήμερα ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της Συρίας από την Τουρκία, θα έχει άσχημο τέλος για την Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ ήταν αυτός που έκανε την προειδοποίηση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Ρωσία είχε κατηγορήσει νωρίτερα την Άγκυρα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, λέγοντας πως αυτοί βρίσκονταν μαζί με Σύρους αντάρτες-«τρομοκράτες» που είχαν εξαπολύσει επίθεση εναντίον του στρατού της Συρίας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης επρόκειτο να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση εναντίον της Ιντλίμπ και οι συριακές δυνάμεις αποφάσισαν να κινηθούν, αλλά μεταξύ των αντικαθεστωτικών βρίσκονταν Τούρκοι στρατιώτες.

Δεν συμμετείχαν ρωσικά αεροσκάφη στη χθεσινή επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόσχας.