Η Ρωσία περικυκλώνει στρατιωτικά τη Τουρκία! Τι έστειλε στα σύνορά της

Η Μόσχα επέκτεινε την στρατιωτική της παρουσία στη περιοχή της Τουρκίας μετά τη λήψη οικονομικών περιορισμών λόγω της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους απο τη Τουρκία.

14 Ελικόπτερα στην Αρμενία

Η Ρωσία έστειλε 14 ελικόπτερα στην Αρμενία , στην Αεροπορική Βάση Erebuni, κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν στις 8 Δεκεμβρίου. Επτά από αυτά τα ελικόπτερα είναι θωρακισμένα Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα και τα άλλα είναι τα ελικόπτερα Mi-8. Ο αριθμός των Mi-24 μπορεί να φτάσει στα 15 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υποβρύχια στη Μεσόγειο

Η Ρωσία έστειλε ένα υποβρυχιο, γνωστό ως “Rostov-on-Don”, στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου η Ρωσία έχει μια ναυτική βάση στο Tartus. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Caliber. Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δυο υποβρύχια και το Moskva που κουβαλούσε σύστημα της αεροπορικής άμυνας παρόμοια με τους πυραύλους S-300 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η αεροπορική βάση του Hmeymim

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση Hmeymim, ένα απο τα προπύργια του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 55 αεροσκάφη στη βάση, συμπεριλαμβανομένου SU-30 αεροσκαφών και SU-24, 2U-25, SU-34 βομβαρδιστικά μαζί με Mi-24 και πεντε Mi-28 ελικόπτερα.
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της βάσης περιλαμβάνουν Pantsir-S1, Buk-M2, S-200, Pechora-2M και S-400 μπαταρίες. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Krasukha έχει επίσης αναπτυχθεί στην Hmeymim. Υπάρχουν, επίσης, κατ ‘εκτίμηση 15 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη βάση.

ΠΗΓΗ: hurryietdailynews