Η Σαουδική Αραβία εξαπολύει επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά των Χούθι: «Έχουν χτυπηθεί 136 στρατιωτικοί στόχοι»

Σημειώθηκαν φονικά σαουδαραβικά αεροπορικά πλήγματα στο αεροδρόμιο της Σανάα, της πρωτεύουσας της Υεμένης

Χούθι REUTERS/Mohammed al-Mahdi

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η στρατιωτική συμμαχία, υπό τη Σαουδική Αραβία, που επενέβη αρχικά στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (09.10.2026) πως διεξάγει «επιχείρηση ευρείας κλίμακας», πλήττοντας «στοιχεία και δυνατότητες» των Χούθι, ενώ μέσο ενημέρωσης προσκείμενο στους σιίτες αντάρτες, έκανε λόγο για επιθέσεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία, συνταγματάρχης Νούρι αλ Μάλκι, ανέφερε μέσω X ότι «διεξάγουμε επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον στοιχείων και δυνατοτήτων» των Χούθι και τόνισε πως καταστράφηκαν «136 στρατιωτικοί στόχοι σε περιοχές υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής παραστρατιωτικής οργάνωσης των Χούθι» ενώ συμπλήρωσε πως στο στόχαστρο βρίσκεται ειδικά το «δίκτυο βαλλιστικών πυραύλων» του κινήματος.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε πως παρέχεται αεροπορική υποστήριξη στις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, βασικός υποστηρικτής της οποίας είναι το Ριάντ, 24 ώρες το 24ωρο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες, μετέδωσε πως βρίσκονταν σε εξέλιξη «σαουδαραβικές πυραυλικές επιθέσεις» στη Σαάντα, προπύργιό τους στη βορειοδυτική Υεμένη.

Νωρίτερα, έκανε λόγο για «σαουδαραβική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Σανάα (σ.σ. χθες) το απόγευμα», η οποία «στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο στις τάξεις του προσωπικού του», επικαλούμενο αξιωματούχο της αρχής του αερολιμένα της υεμενίτικης πρωτεύουσας, την οποία έχει στα χέρια της η Ανσαραλά.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους αντάρτες που πρόσκεινται στην Τεχεράνη και τις ένοπλες δυνάμεις του Ριάντ, που υποστηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη υεμενίτικη κυβέρνηση, κλιμακώθηκαν τον Σεπτέμβριο, αφού οι Χούθι κατέλαβαν τα δυτικά παράλια της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα, εξαπολύοντας επίθεση-αστραπή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, συνολικά έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγματα των ανταρτών εναντίον αεροδρομίων στη Σαουδική Αραβία.

Φονικά πλήγματα στη Σανάα

Σαουδαραβικά αεροπορικά πλήγματα στο αεροδρόμιο της Σανάα, της πρωτεύουσας της Υεμένης, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους, μετέδωσε χθες Παρασκευή (09.10.2026) τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στους Χούθι, την επομένη της επίθεσης των σιιτών ανταρτών εναντίον του αεροδρομίου του Ριάντ, με τρεις νεκρούς.

«Η σαουδαραβική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Σανάα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο στις τάξεις του προσωπικού του», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα, επικαλούμενο αξιωματούχο της αρχής του αερολιμένα της υεμενίτικης πρωτεύουσας, την οποία έχουν στα χέρια τους οι Χούθι, που βρίσκονται σε πόλεμο με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση με βασικό υποστηρικτή τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ