Η USAF σπάει τη σιωπή: Το πρώτο δελτίο τύπου μετά το δυστύχημα στην Οκλαχόμα [pic]

Στις 21 Νοεμβρίου 2019 η USAF δέχθηκε ένα τεράστιο «χτύπημα», αφήνοντας τον κόσμο της αεροπορίας σοκαρισμένο: Δύο πιλότοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί – τοπική ώρα – της Πέμπτης (21.11.2019), ανάμεσα σε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Την επόμενη μέρα και με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο ως προς τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία, η αεροπορική βάση «Vence» της Οκλαχόμα εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Τα μαχητικά που συγκρούστηκαν ήταν δύο T-38 εκπαιδευτικού τύπου. Κάθε ένα από τα μαχητικά έφερε πλήρωμα δύο ατόμων, από τη σφοδρή σύγκρουση επιβίωσε μόνο το ένα πλήρωμα. Τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήση ρουτίνας, μία «τακτική πτήση σχηματισμού», όταν συνέβη το μοιραίο. Ο κίνδυνος πάντα ελοχεύει καθώς σε τέτοιου είδους εναέριες ασκήσεις τα μαχητικά πλησιάζουν το ένα το άλλο πραγματοποιώντας εντυπωσιακούς ελιγμούς.

«Είμαστε μια στενή οικογένεια και όταν συμβαίνουν τραγωδίες όπως αυτή, κάθε μέλος του αμερικανικού στρατού τις νιώθει σαν δικές τους. Χάσαμε δύο μέλη της οικογένειας μας» δηλώνει ο Col. Corey Simmons, 71ος διοικητής της πτέρυγας εκπαίδευσης.

Τα θύματα ήταν ο Kincade, 47 ετών, παρασημοφορημένος πιλότος που είχε πολεμήσει, τόσο για τη USAF όσο και για το US NAVY στο Αφγανιστάν και ο δεύτερος ο Wilkie, 23 ετών, ο οποίος είχε μόλις αποφοιτήσει από την Ακαδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Defence Blog