Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια Κορέα!

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα έχει ανατινάξει το κοινό γραφείο σύνδεσής της με τη Νότια Κορέα στη συνοριακή πόλη Kaesong.

Το πρακτορείο Yonap δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν μαύρο καπνό να ανεβαίνει πάνω από την Kaesong και επικαλούμενο το Υπουργείο Ενοποίησης ανέφερε ότι το γραφείο καταστράφηκε λίγο πριν τις 15:00 τοπική ώρα.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά την απειλή της Βόρειας Κορέας να στείλει τον στρατό της στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, εν μέσω όξυνσης της έντασης ανάμεσα στις δύο όμορες χώρες.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι είχε αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής και το επίπεδο επιτήρησής του στη Βόρεια Κορέα, μετά την ανατίναξη του γραφείου συνδέσμου στο Kaesong.

Το Γενικό Επιτελείο του Στρατού της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι μελετά τη δυνατότητα ανάπτυξης δυνάμεων στο στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, υποδεικνύοντας ότι ο στρατός θα εφαρμόσει «αμέσως και συνεχώς», οποιαδήποτε απόφαση και διάταγμα του κόμματος και της κυβέρνησης.

Σε δήλωσή της το περασμένο Σάββατο, η Kim Yo-jung, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jung-un, δήλωσε ότι ο στρατός θα έχει το δικαίωμα να κάνει το επόμενο βήμα ενάντια στη Νότια Κορέα.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες «χτύπησε κόκκινο» καθώς η Βόρεια Κορέα έχει εξοργιστεί επειδή φυγάδες ακτιβιστές που κατέφυγαν στη Νότια Κορέα στέλνουν ανατρεπτικά φυλλάδια στην αντίπερα πλευρά των συνόρων…