ΗΑΕ: Απαγορεύουν τη δημοσίευση βίντεο από την επίθεση των ανταρτών Χούθι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προειδοποίησαν σήμερα για την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας επίθεσης που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον της πρωτεύουσας Άμπου Ντάμπι, απειλώντας με διώξεις τους χρήστες που δημοσιοποιούν τα σχετικά βίντεο.

Τη Δευτέρα, τα Εμιράτα ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν και κατέστρεψαν, χάρη στο αντιπυραυλικό σύστημά τους, δύο βαλλιστικούς πυραύλους, που είχαν εκτοξεύσει οι Χούθι, σε μια επίθεση που δεν προκάλεσε θύματα.

Στις 17 Ιανουαρίου, μια πρώτη επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Χούθι, στοχοθέτησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.

«Η γενική εισαγγελία κλήτευσε ανθρώπους που πρόβαλαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διακρίνονταν τα συστήματα αεράμυνας της χώρας εναντίον των επιθέσεων της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής των Χούθι», ανακοίνωσε η εισαγγελία, σε ένα δελτίο τύπου, που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM των ΗΑΕ.

«Τέτοιου είδους βίντεο θέτουν σε κίνδυνο ζωτικής σημασίας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βλάπτουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας», σημειώνεται στο δελτίο τύπου, όπου προστίθεται πως «αποτρεπτικά νομικά μέσα» θα ληφθούν εναντίον των παραβατών, χωρίς να διευκρινίζονται η φύση τους και οι κυρώσεις που ενδέχεται να επιβληθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters