IDF: 100 ένοπλοι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Χαν Γιούνις – Ετοιμάζεται η επίθεση στη Ράφα [vid]

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την επιχείρησή του κατά της Χαμάς στο συγκρότημα κατοικιών Hamad Town στο Χαν Γιούνις της νότιας Γάζας.

Η επιδρομή, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πραγματοποιήθηκε από τις μονάδες καταδρομέων Maglan και Egoz, μαζί με άλλες δυνάμεις. Οι καταδρομείς είχαν κάνει έφοδο στα πολυώροφα κτίρια στη γειτονιά που χρηματοδοτείται από το Κατάρ, όπου οι IDF υποστήριζαν ότι υπήρχε υποδομή της Χαμάς.

Περισσότεροι από 100 ένοπλοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση και τα κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά, καταστράφηκαν, σύμφωνα με το IDF.

Η καταστροφή της Χαμάς στη Ράφα απαιτεί μια χερσαία εισβολή από τις ισραηλινές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έπειτα από μια έκκληση του Λευκού Οίκου να επανεξετάσει το Ισραήλ τη στρατηγική για την πόλη στο νότιο τμήμα τηης Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν εκτοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ενημερώνοντας τους βουλετές, ο Νετανιάχου τόνισε ότι είχε καταστήσει «εξαιρετικά σαφές» στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «ότι είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την εξάλειψη αυτών των ταγμάτων (Χαμάς) στη Ράφα και δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό παρά μόνο με χερσαία επιχείρηση».

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters