IDF: Ανακοίνωσαν ότι «εξουδετέρωσαν» διοικητή της Χαμάς στη Ράφα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF)  και η Γενική Υπηρεσία Ασφάλειας του Ισραήλ Shin Bet ανέφεραν ότι ένας διοικητής της Χαμάς στη μονάδα επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας εξοντώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Ράφα της νότιας Γάζας χθες Τετάρτη, 13.3.2024.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Χάσνα συμμετείχε στην «οργάνωση της εκτεταμένης δραστηριότητας των διαφόρων μονάδων της Χαμάς, ήταν σε επαφή με τους επιτόπιους πράκτορες της Χαμάς και τους κατηύθυνε», ανέφεραν στην κοινή δήλωσή τους IDF και Shin Bet.

Η δήλωση αναφέρει ότι ο Χάσνα είχε επίσης επιφορτιστεί με την ευθύνη του κέντρου πληροφοριών της Χαμάς που συγκέντρωνε στοιχεία για τις κινήσεις των Ισραηλινών στρατιωτικών στη Λωρίδα.

Οι IDF και η Shin Bet κατηγορούν επίσης τον Χάσνα για συμμετοχή στην κατάσχεση ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχονταν στη Λωρίδα της Γάζας και τη διανομή της αποκλειστικά σε στελέχη της Χαμάς.

Η εξάλειψη της Χάσνα «δυσχεραίνει σημαντικά τη λειτουργία διαφόρων μονάδων της Χαμάς στη Ράφα», προσθέτει η δήλωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Jerusalem Post, ο Χάσνα ήταν πράκτορας στις Ταξιαρχίες Al-Qassam, την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ κάνοντας μια αξιολόγηση της κατάστασης στα ενδότερα της Λωρίδας της Γάζας, σημείωσε πως «ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι καθυστερούμε θα δουν σύντομα ότι θα φτάσουμε παντού. Όλοι όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου είτε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, είτε θα τους εξαφανίσουμε. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος, ούτε εδώ, ούτε έξω από τη Γάζα, ούτε σε όλη τη Μέση Ανατολή».

Πηγή: Με πληροφορίες από Jerusalem Post