Ο στρατός του Ισραήλ (Israel Defence Forces – IDF) έπληξε – σύμφωνα με ανακοίνωσή του – «συγκρότημα που σχετίζεται με το διάστημα» στην Τεχεράνη.
Ο IDF υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε για την «ανάπτυξη δυνατοτήτων δορυφορικής επίθεσης στο διάστημα».
Ενεργώντας βάσει πληροφοριών, ο IDF λέει ότι η εγκατάσταση αποτελούσε απειλή για τους δορυφόρους του Ισραήλ και τους διαστημικούς πόρους άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο.
«Το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη στρατιωτικών διαστημικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του δορυφόρου Chamran-1, ο οποίος κατασκευάστηκε από τις βιομηχανίες ηλεκτρονικών του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν και εκτοξεύτηκε στο διάστημα τον Σεπτέμβριο του 2024 από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», αναφέρει ο IDF.
Ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε την ανακοίνωσή του και στα Φαρσί:
«Η διάλυση του συγκροτήματος προστίθεται στο χτύπημα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Παρασκευή) εναντίον ενός άλλου ερευνητικού συγκροτήματος που σχετίζεται με το διάστημα που ανήκει στον Ιρανικό Διαστημικό Οργανισμό στην Τεχεράνη», προσθέτει ο Ισραηλινός στρατός.
