OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη – Αντίποινα για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και drones από τους Χούθι

21/07/2025 - 11:34
Ισραήλ - Χούθι

REUTERS/Khaled Abdullah

Share on FacebookShare on Twitter

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (Israel Defence Forces – IDF) ανακοίνωσαν σήμερα (21/7/2025) πως έπληξαν στόχους των Χούθι στην Υεμένη.

Κατά την ανακοίνωση των IDF επλήγη στρατιωτική υποδομή που ανήκε στο «τρομοκρατικό καθεστώς» των Χούθι, στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.

Μεταξύ άλλων χτυπήθηκαν οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση της υποδομής του λιμανιού της Χοντέιντα, φορτία καυσίμων, «ναυτικά σκάφη που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές δραστηριότητες ενάντια στο κράτος του Ισραήλ» και των πλοίων στη θαλάσσια ζώνη κοντά στο λιμάνι και πρόσθετη υποδομή που χρησιμοποιείται από το «τρομοκρατικό καθεστώς» των Χούθι.

Πάντα κατά την ανακοίνωση των IDF, το λιμάνι Χοντέιντα χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, για τη «μεταφορά όπλων από το ιρανικό καθεστώς», που στη συνέχεια «χρησιμοποιούνται από το καθεστώς των Χούθι για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του.

BREAKING: Attacks are being carried out by the Israeli army on Yemen’s Hodeidah’s port, reports Israeli media.

🔴 LIVE updates: https://t.co/eIXE2C1dsq pic.twitter.com/1RpPVKfJzR

— Al Jazeera Breaking News (@AJENews) July 21, 2025

BREAKING:

The Israeli Air Force starts striking Houthi targets in Hodeidah in Yemen in response to the Houthis recent ballistic missile and drone attacks against Israel pic.twitter.com/t7oAU1Uony

— Visegrád 24 (@visegrad24) July 21, 2025

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν καταγράψει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της υποδομής στο λιμάνι που χρησιμοποιείται ως «ορμητήριο» από τους Χούθι και γι αυτό έβαλε στο στόχαστρο τις υποδομές της Χοντέιντα.

«Το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούθι εκμεταλλεύεται τη θαλάσσια ζώνη για τη χρήση βίας και για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια στα περαστικά σκάφη και το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο… Οι IDF θα λειτουργήσουν αποφασιστικά ενάντια στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του τρομοκρατικού καθεστώτος του Χούθι εναντίον των Ισραηλινών αμάχων και παραμένουν αποφασισμένες να συνεχίσουν να λειτουργούν εναντίον οποιασδήποτε απειλής που θέτει στους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, όπου και αν απαιτείται», καταλήγει η ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι ο στρατός «αντιμετωπίζει με σθένος κάθε απόπειρα να αποκατασταθούν τρομοκρατικές υποδομές που έχουν δεχθεί επίθεση στο παρελθόν».

Αξιωματούχος από τις δυνάμεις ασφαλείας των Χούθι επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινά πλήγματα έθεσαν στόχο το λιμάνι της Χοντέιντα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, λίγο μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για πλήγματα «κατά τρομοκρατικών στόχων» στην Υεμένη.

«Ο βομβαρδισμός κατέστρεψε την προβλήτα του λιμανιού που είχε ανακατασκευαστεί ύστερα από προηγούμενο βομβαρδισμό», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Tags: IDFΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥΕΜΕΝΗΧΟΝΤΕΙΝΤΑΧΟΥΘΙ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert