OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος για μάχη στον βορρά – Ενισχύονται τα στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο

03/01/2024 - 22:07
IDF
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού (IDF) Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, επισκέφθηκε σήμερα τα ισραηλινά στρατεύματα που σταθμεύουν στα βόρεια σύνορα της χώρας, με τον Λίβανο.

Ο αρχηγός των IDF δήλωσε ότι ο στρατός βρίσκεται σε «πολύ υψηλή κατάσταση ετοιμότητας στο βορρά», αλλά παραμένει επικεντρωμένος στην καταπολέμηση της Χαμάς.

Οι δηλώσεις έρχονται μια ημέρα αφότου το Ισραήλ φέρεται να δολοφόνησε τον ηγέτη της Χαμάς Σαλέχ Αλ-Αροούρι στον Λίβανο.

«Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι σε όλους τους τομείς και επί του παρόντος εστιάζουμε στην καταπολέμηση της Χαμάς», είπε ο Χαλέβι.

Πρόσθεσε ότι ο πόλεμος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που τον οδήγησαν, παρέχει «κάποιο είδος ευκαιρίας να αλλάξει η κατάσταση με πολύ σημαντικό τρόπο», τόσο στο νότο όσο και στο βορρά.

«Κοιτάμε μπροστά, θα αλλάξουμε την άμυνά μας, θα έχουμε τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο πολλές περισσότερες δυνάμεις στα σύνορα και θα φτάσουμε σε κάτι πολύ πιο δυνατό. Επειδή αυτό το περιστατικό, όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν μπορεί να επαναληφθεί, αυτό είναι σίγουρο», προσθέτει ο Ισραηλινός αξιωματικός, αναφερόμενος στις σφαγές της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Για πόλεμο «μέχρις εσχάτων» προειδοποιεί η Χαμάς

Από την μεριά του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ για «μάχη μέχρις εσχάτων» εάν το Ισραήλ κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, την επομένη της δολοφονίας του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς στη Βηρυτό.

«Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο… Όποιος διανοηθεί τον πόλεμο μαζί μας, θα το μετανιώσει», διεμήνυσε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ένα 24ωρο μετά το πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλων πέντε στελεχών της Χαμάς σε ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη Βηρυτό, αλλά γνωστοποίησαν ότι προετοιμάζονται «για όλα τα σενάρια» μετά από αυτήν.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η Χεζμπολάχ εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα. Στη διάρκεια των εχθροπραξιών του τελευταίου μήνα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 μαχητές της Χεζμπολάχ και περίπου 20 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τριών δημοσιογράφων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: IDFΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΛΙΒΑΝΟΣΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Operation Sledgehammer: Γιατί οι ΗΠΑ αλλάζουν όνομα στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν

13/05/2026 - 14:42
Κροζέτο
ΚΟΣΜΟΣ

Κροζέτο: Σχετικά πλησίον των Στενών του Ορμούζ δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά

13/05/2026 - 13:53
drones - Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πιθανά κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones

13/05/2026 - 12:16

Διαβάστε Επίσης

Operation Sledgehammer: Γιατί οι ΗΠΑ αλλάζουν όνομα στην επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κροζέτο: Σχετικά πλησίον των Στενών του Ορμούζ δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά

Πολεμική Αεροπορία: Καρέ καρέ αποστολή MEDEVAC με Super Puma ανοικτά της Λέσβου [vid]

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

Παρενόχληση ερευνητικού σκάφους από τουρκική πυραυλάκατο στην Αστυπάλαια – Παρενέβη η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πιθανά κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones

Drones «καμικάζι» ψάχνει η ΕΕ με τον διαγωνισμό «Sentinel Strike» για περιφερόμενα πυρομαχικά νέας γενιάς

Μεντβέντεφ για δοκιμή Sarmat: Καμαρώνει και «απειλεί» την Ευρώπη – «Τώρα είμαστε πολύ πιο κοντά»

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Akylas - Eurovision 2026: Η αποθέωση για το «Ferto» και η σειρά στον τελικό - Πτώση στα στοιχήματα μετά την πρόκριση

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert