IDF: Στόχευσε διοικητή της Χαμάς μέσα στον χώρο νοσοκομείου της Γάζας

Ο στρατός δήλωσε ότι έλαβε μέτρα για να «περιορίσει τους κινδύνους για τους αμάχους»

IDF: Στόχευσε  διοικητή της Χαμάς μέσα στον χώρο νοσοκομείου της Γάζας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα 29/8/2026 ότι στόχευσε έναν διοικητή της Χαμάς μέσα στον χώρο νοσοκομείου της Γάζας, ενώ οι υγειονομικές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακα ανέφεραν τρεις θανάτους σε άλλα ισραηλινά πλήγματα.

   Χωρίς να διευκρινίσει εάν σκοτώθηκε και χωρίς να τον κατονομάσει, ο IDF δήλωσε ότι στόχευσε έναν διοικητή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που “κρυβόταν μέσα στον χωρο” του νοσοκομείου των Μαρτύρων Αλ Άκσα, στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα, στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας.

   Διευκρίνισε ότι ο διοικητής αυτός, ο οποίος “ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών του Τσαχάλ (των IDF) και των Ισραηλινών πολιτών”, στοχοποιήθηκε σε ένα κτίριο δίπλα στις κύριες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

«Αυτό αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της κυνικής χρήσης ανθρωπιστικής υποδομής από τη Χαμάς», σημειώνει ο ισραηλινός στρατός.

   Ο στρατός δήλωσε ότι έλαβε μέτρα για να “περιορίσει τους κινδύνους για τους αμάχους”, προσθέτοντας ότι είχε προειδοποιήσει δύο ημέρες νωρίτερα τις υγειονομικές αρχές της Γάζας να “σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις ιατρικές εγκαταστάσεις για τρομοκρατικούς σκοπούς”.

   Το νοσοκομείο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα κοντά σε αποθήκη που βρίσκεται κοντά στην πτέρυγα του μαιευτηρίου.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ