IDF: Συνελήφθησαν πάνω από 500 μέλη της Χαμάς – «Πολλοί από αυτούς παραδόθηκαν οικειοθελώς»

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) και η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ Σιν Μπετ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν περισσότερους από 500 τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον τελευταίο μήνα.

Οδηγήθηκαν για ανάκριση από τη Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών των IDF και την υπηρεσία ασφαλείας. Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, περισσότεροι από 140 από τους δράστες συνελήφθησαν μετά τη λήξη της εκεχειρίας την 1η Δεκεμβρίου.

«Οι τρομοκράτες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μαχών τις τελευταίες ημέρες από τα στρατεύματα των IDF. Μερικοί από αυτούς παραδόθηκαν οικειοθελώς και οδηγήθηκαν από τους ανακριτές πεδίου για περαιτέρω έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ορισμένοι από τους «πράκτορες» συνελήφθησαν ενώ κρύβονταν σε πολιτικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και καταφυγίων για πολίτες. Τονίζει ότι από τους 500 άνδρες που συνελήφθησαν τον τελευταίο μήνα, περίπου 350 από αυτούς είναι μέλη της Χαμάς και άλλοι 120 είναι μέλη της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ανδρών που συνελήφθησαν στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αντίθεση με άλλες πρόσφατες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη Γάζα, οι άνδρες στις φωτογραφίες είναι πλήρως ντυμένοι. Χθες, τόσο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι όσο και ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι επέκριναν τη διάδοση φωτογραφιών που δείχνουν συλληφθέντες ύποπτους γδυμένους και υποσχέθηκαν να σταματήσουν τη διάδοση τέτοιων εικόνων.

Πηγή: Times of Israel