Ίγκορ Γκίρκιν: Η πρώτη εμφάνιση του Ρώσου εθνικιστή μετά τη σύλληψή του σε δικαστήριο της Μόσχας [vid]

Σε δικαστήριο της Μόσχας προσήχθη ο Ίγκορ Γκίρκιν, ο Ρώσος εθνικιστής που συνελήφθη σήμερα, με κατηγορίες για εξτρεμισμό, αφού ασκούσε σκληρή κριτική στην διαχείριση του Κρεμλίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τον πρώην αξιωματικό της FSB να βρίσκεται σε ένα δικαστήριο στη Μόσχα, περιμένοντας την απαγγελία των κατηγοριών εναντίον του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που απήγγειλε η εισαγγελία, ο «Στρελκόφ» κατηγορείται για δημόσιες κλήσεις σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες στο Διαδίκτυο και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια. Η εισαγγελία ζήτησε να μεταφερθεί ο κατηγορούμενος σε κέντρο κράτησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, η γυναίκα του Γκίρκιν έκανε γνωστό μέσω του Telegram, πως ο σύζυγός της από τις ρωσικές αρχές μέσα από το σπίτι του.

Ο Γκίρκιν, ο οποίος είναι πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), βοήθησε τη Ρωσία να προσαρτήσει την Κριμαία το 2014 και στη συνέχεια να οργανώσει φιλορωσικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Ουκρανία.

Επίσης, έχει καταδικαστεί από Ολλανδικό Δικαστήριο σε ισόβια, για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines το 2014, πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

Φωτογραφία Reuters