Il-76: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του ρωσικού μεταγωγικού

Ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροπλάνο Ilyushin Il-76 με 15 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του, αφού έχασε στον αέρα έναν από τους κινητήρες του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιφέρεια Ιβάνοβο. Αν και δεν αναφέρει κάτι για την τύχη των επιβαινόντων, τα ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

«Στις 12 Μαρτίου περίπου στις 13:00 ώρα Μόσχας ένα Il-76 μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή του Ιβάνοβο μετά την απογείωσή του για προγραμματισμένη πτήση. Στο αεροπλάνο επέβαιναν οχτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες. Σύμφωνα με την πρώτη αναφορά από το σημείο της συντριβής η αιτία της πτώσης ήταν φωτιά που έπιασε σε έναν από τους κινητήρες την ώρα της απογείωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής του ρωσικού μεταγωγικού.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταγράψει νωρίτερα και την στιγμή που ο κινητήρας του αεροσκάφους φλέγεται και το μεταγωγικό συντρίβεται στο έδαφος.