Ινδία: Ανησυχητική η κατάσταση στα σύνορα με Κίνα και Πακιστάν

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τον θάνατο του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας στρατηγού Bipin Rawat σε συντριβή ελικοπτέρου, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του στρατού στην Ινδία, με επικεφαλής τον αρχηγό Manoj Mukund Naravane, συζήτησαν σήμερα την κατάσταση ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων Κίνας και Πακιστάν.

Η ανώτατη ηγεσία του στρατού ενημερώθηκε για την κατάσταση στα σύνορα με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ανέφεραν πηγές στο India Today TV. Η Ινδία και η Κίνα βρίσκονται σε στρατιωτική αντιπαράθεση από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αφού η Κίνα επέδειξε επιθετική συμπεριφορά.

Η Ινδία απάντησε πολύ επιθετικά στις δράσεις της Κίνας, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση «Galwan», όπου και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες. Η Ινδία εργάζεται για την επαναφορά της ειρήνης στην περιοχή, αλλά έχει διατηρήσει επίσης υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για να μπορέσει να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση από τα εχθρικά στρατεύματα.  Και οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στην περιοχή μαζί με βαρύ οπλισμό και στρατιωτικές υποδομές.

Πηγή: India Today / Φωτογραφία αρχείου Reuters