Ινδία: Η πρόεδρος Μούρμου πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος Su-30 [vid]

Η πρόεδρος της Ινδίας Ντρόπαντι Μούρμου πέταξε χθες με μαχητικό αεροσκάφος Su-30 και έγινε η δεύτερη αρχηγός του κράτους που πραγματοποίησε μια τέτοια πτήση.

Su-30

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόεδρος της Ινδίας Ντρόπαντι Μούρμου πέταξε χθες Σάββατο με μαχητικό αεροσκάφος Su-30 και έγινε μόλις η δεύτερη αρχηγός του κράτους που πραγματοποίησε μια τέτοια πτήση.

Το μαχητικό Su-30 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση στο Τέζπουρ της πολιτείας Άσαμ, στη βορειοανατολική Ινδία. Στη διάρκεια της 30λεπτης πτήσης, το Σουχόι ανέπτυξε ταχύτητα έως και 800 χλμ/ώρα, φθάνοντας σε ύψος 2.000 μέτρων.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας και την αεροπορική βάση στο Τέζπουρ για την οργάνωση αυτής της πτήσης», έγραψε η 65χρονη πρόεδρος στο βιβλίο επισκεπτών.

Επ’ ευκαιρία της ιστορικής πτήσης της με μαχητικό αεροσκάφος, η πρόεδρος της Ινδίας ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές ικανότητες τόσο του Su-30 όσο και της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας γενικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ινδικής προεδρίας.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η προεδρία της Ινδίας: 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ