Ινδία: «Ούτε μια σταγόνα νερού του Ινδού ποταμού δεν θα φτάσει στο Πακιστάν»

Η Ινδία επεξεργάζεται μέτρα για να διασφαλίσει ότι «ούτε μια σταγόνα» νερού δεν θα φτάσει στο Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υδάτινων Πόρων της Ινδίας.

Ινδία - Πακιστάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ινδία επεξεργάζεται μέτρα για να διασφαλίσει ότι «ούτε μια σταγόνα» νερού δεν θα φτάσει στο Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υδάτινων Πόρων της Ινδίας, Σ.Ρ. Πατίλ, εν μέσω ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών, που έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο στο παρελθόν.

«Θα διασφαλίσουμε ότι ούτε σταγόνα από το νερό του Ινδού ποταμού δεν θα φτάσει στο Πακιστάν», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο X.

Μετά την επίθεση της Τρίτης στο ινδικό Κασμίρ, που κόστισε τη ζωή σε 26 πολίτες, το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι στηρίζει και υποθάλπει ισλαμιστές αντάρτες, με το Πακιστάν να απορρίπτει τις «παράλογες» κατηγορίες και να ζητεί αποδείξεις.

Οι δύο γειτονικές χώρες, που διαθέτουν πυρηνικά όπλα και έχουν ήδη εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 1947, έχουν αρχίσει να υιοθετούν σειρά τιμωρητικών μέτρων η μία εναντίον της άλλης.

Την Τετάρτη η Ινδία «άνοιξε τον χορό» των κυρώσεων ανακοινώνοντας μια σειρά διπλωματικών μέτρων εις βάρος του Πακιστάν, που έχουν κυρίως συμβολική σημασία. Μεταξύ αυτών είναι η αναστολή της στρατηγικής συνθήκης με το Ισλαμαμπάντ που αφορά τους υδάτινους πόρους της λεκάνης του Ινδού ποταμού, το κλείσιμο του βασικού συνοριακού σταθμού με το Πακιστάν και την ανάκληση διπλωματών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση