Ινδία – Πακιστάν: Απελευθερώνουν αιχμάλωτο οι πακιστανικές Αρχές

Ενώ η κατάσταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν παραμένει ανεξέλεγκτη, οι πακιστανικές Αρχές αποφάσισαν να δώσουν μια πιο ειρηνική νότα στην μεταξύ τους κρίση. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Πακιστανός Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί μια περαιτέρω σύγκρουση.

Ειδικότερα, οι πακιστανικές αρχές ελευθέρωσαν τον Ινδό πιλότο που είχαν συλλάβει όταν κατερρίφθη το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια των ινδικών αεροπορικών επιθέσεων σε πακιστανικό έδαφος. Η κίνηση ‘εγινε σαν δείγμα «καλής θέλησης» από τον πρωθυπουργό Imran Khan ο οποίος έχει επισημάνει ότι οι δύο μεριές πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αποφύγουν την κλιμάκωση.

Ο πιλότος οδηγήθηκε με συνοδεία που ξεκίνησε από την πόλη Λαχόρι, στο ανατολικό Πακιστάν μέχρι τα σύνορα με την Ινδία, Εκεί τον παρέλαβε μια ομάδα της ινδικής Αστυνομίας εν μέσω επευφημιών από πλήθος Ινδών που του επιφύλλαξαν θερμή υποδοχή κρατώντας τα εθνικά σύμβολα της Ινδίας.

Παρά την συμβολική πράξη του Πακιστάν, η Ινδία δε φαίνεται να επιθυμεί αποκλιμάκωση τουλάχιστον προς το παρόν. Η ινδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι έχει αλλάξει τη στρατηγική της και ότι δε θα διστάσει να επιτεθεί, ακόμα και σε πιο προχωρημένες θέσεις μέσα στο εσωτερικό του Πακιστάν. «Οι εχθροί της Ινδίας συνωμοτούν για να δημιουργήσουν αστάθεια στη χώρα μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων» όπως προειδοποίησε ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι.

Πηγή: TheGlobeandMail